T.G.K. GIDA ETİKETLEME ,ÜRETİCİLERİ VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

19 Kasım 2019
209
T.g.k. Gıda Etiketleme ,üreticileri Ve Tüketicileri Bilgilendirme Toplantısı

Resmi Gazete'de 26/01/2017 tarih ve 29960 sayılı olarak yayımlanam T.G.K Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hükümleri 2 yıllık geçiş sürecinin ardından, 01/01/2020 tarihinde yürürlüğe girecektir. Yönetmeliğin temel amacı tüketicileri doğru bilgilendirmektir. Bu kapsamda hazır ambalajlı gıda üreten işletmelerde enerji, yağ, doymuş yağ, karbonhidrat, şeker, protein ve tuz miktarlarını gösterir "Beslenme Bildirimi", hazır yemek üreten toplu tüketim işletmelerinde ise gıdanın adı, gıdanın bileşimi, varsa domuz eti ve alkol miktarı ve alerjen bildirimini gösterir ''Beslenme Beyanı" bildirimi zorunlu olacaktır. Bununla birlikte yeni yönetmelikle birlikte gıda etiketleri üzerine yazılabilen % 100 Doğal, Saf, Geleneksel, Katkısız, Hakiki, Ev yapımı, Süper, Premium, Günlük, Ekstra vb. tabirlerin kullanımına çeşitli yasaklama ve kısıtlamalar getirilmiştir. 

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile 14.11.2019 tarihinde yapılan görüşme neticesinde

Gıda Ürünleri üretimi yapan firmalar için “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri

Bilgilendirme Yönetmeliği” hakkında 05.12.2019 Perşembe günü Balıkesir Sanayi Odamız

Toplantı Salonunda Saat:14.30’da Tarım İl Müdürlüğü yetkililerince bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

 

Balıkesir İl Tarım Müdürlüğünce yapılacak toplantı,  gıda üretimi yapan firmaların,

01.01.2020 tarihinden itibaren yapılacak kontrollerde mağduriyet yaşanmaması açısından önem taşımaktadır. 

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
abigem
BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Gümrük ve Turizm İşletmeleri
İktisadi Kalkınma Vakfı
Kredi Garanti Fonu
Meybem
Tepav
Tobb Üniversitesi

Yukarı çık.

Navigasyon

Close