TOBB NEFES KREDİSİ GÖNEN'DE TANITILDI

30 Nisan 2020
Tobb Nefes Kredisi Gönen'de Tanıtıldı

Denizbank İle Protokol İmzalandı...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 kez gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi ‘TOBB Nefes Kredisi’ Gönen Ticaret Borsası ve Denizbank Gönen Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

‘TOBB Nefes Kredisi’ ile ilgili detayların paylaşıldığı basın toplantısına Gönen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim MUTLU, Gönen Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nail ÇALIŞKAN ve DenizBank Gönen Şube Müdürü Özlem ÜÇER katıldı.

İbrahim MUTLU "Coronavirus salgınının ekonomik etkilerinin sınırlandırılmasına katkı sunmak amacıyla TOBB Başkanlığınca Nefes Kredisi için DenizBank ile imzalanan protokolü biz de İlçemizdeki DenizBank Şubesi ile imzaladık. Tüm Üyelerimize Hayırlı olsun" dedi.

Özlem ÜÇER "DenizBank , Coronavirus salgınının ekonomik etkilerinin sınırlandırılmasına katkı sunmak amacıyla KOBİ'lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi projesinde katılımcı banka olarak yer aldı. Bu hassas süreçte Denizbank elini tekrar taşın altına koyarak TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp KOBİ'lere nefes aldıracak. Kredinin 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021'de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ'lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ'lerimiz Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bugüne kadar özellikle KOBİ'lere ve küçük esnafa sunduğu destekle Türkiye'de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile yıllık % 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000-100.000 TL arasında değişen TOBB NEFES KREDİSİ'ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ'lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.